dinsdag 11 maart 2008

Componistenpaar Robert en Clara Schumann herleeft op witte doek



Het leven van het muziek- en componistenpaar Robert en Clara Schumann over triomf en vertwijfeling is het perfecte scenario voor een film. En regisseuse en scenarioschrijfster Helma Sanders-Brahms zal deze wereldberoemde romantische kunstenaars op het witte doek tot leven brengen, zo heeft de Duitse filmstichting NRW laten weten.

Actrice Martina Gedeck (Das Leben der Anderen en Bella Martha) gaat de rol vertolken van Clara Schumann (1819-1896). De Franse film- en theaterspeler Pascal Greggory kruipt in de huid van Robert Schumann (1810-1856) en Nikolai Kinski, zoon van Klaus Kinski, speelt de jonge Schumann.

De Franse Malik Zidi (32), die eerder aan de zijde stond van sterren als Catherine Deneuve en GĂ©rard Depardieu, neemt de rol op zich van Johannes Brahms, een huisvriend van het koppel.
Regisseuse Sanders-Brahms zegt dat ze werd aangetrokken door het argument om een biografie te maken over de "eerste vrouwelijke wereldster, die Duitsland heeft voortgebracht". Sanders-Brahms ziet de succesvolle pianiste Clara in een rollenconflict. Niet alleen als echtgenote van een manisch-depressieve man, maar ook als godin van de geniale jonge Johannes Brahms en als moeder van een reeks kinderen.

De film, waarin het leven en de liefde tussen het Schumann-koppel en componist Johannes Brahms centraal staat, wordt in september 2008 in de filmzalen verwacht.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/1008/Showbizz/article/detail/31734/2007/07/18/Componistenpaar-Robert-en-Clara-Schumann-herleeft-op-witte-doek.dhtml

Geen opmerkingen: