dinsdag 11 maart 2008

Rob Acda Award finalisten in de Haarlem Muziekcollectie


De demo cd van PURPLE PANIC, de Haarlemse Rob Acda Award finalisten is sinds kort te leen en te beluisteren in onze nieuwe Haarlem Muziekcollectie! Op deze cd de nummers Your moment, Tomorrow, Hero en één nummer dat niet op hun website te beluisteren is: Better than you. De Grote Finale Rob Acda Award is 28 maart in het Patronaat. MIS HET NIET!!
Ook nieuw in de collectie zijn twee cd's van De SMET waarop is te beluisteren dat de muzikale appel niet ver van de boom valt, de pa van de drummer van Purple Panic Joeri de Wilde , Rob de Wilde is namelijk de zanger en gitarist van die band.
Een aanwinst uit een geheel andere hoek is de cd van ESTUDIANTINA ENSEMBLE. Dit ensemble is gespecialiseerd in de bijna vergeten stijl van de Estudiantina (=studenten) orkesten uit het oosten van Cuba die floreerden in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Dit orkest is het enige in Europa die deze stijl op authentieke wijze weet te brengen!
En ondertussen zijn we ook hard bezig om al die bekende(re) Haarlemse groepen en artiesten als The Sheer, Relax en vooruit, om hem ook maar weer eens te noemen: Boudewijn de Groot bij elkaar te zetten in een en de zelfde bak tot we alles van pop tot hiphop tot jazz tot wereldmuziek tot klassiek uit onze regio bij elkaar hebben gebracht en zal blijken wat een rijk muzikaal verleden en sprankelende muziekscene we in Haarlem (en omgeving) hebben!!
Dus vergeet niet om, als u een cd of dvd niet op zijn bekende plek aantreft, en als het gaat om een artiest of groep uit Haarlem en omgeving, in de bak "Haarlem Muziekcollectie" helemaal aan het eind van alle rubrieken, na rubriek 96 "testcd's" te kijken (Omdat we nog aan het omwerken zijn kan het voorkomen dat u nog op twee plaatsen moet zoeken)
Én ... we blijven ons best doen muzikanten uit Haarlem en omgeving enthousiast te maken voor dit idee en vragen ze of ze bereid zijn om exemplaren van hun muziek voor deze collectie af te staan, dus bént u muzikaal actief ...
En uiteraard blijven we denken over wat we allemaal nog meer willen en kunnen met dit idee, niet alleen met een collectie cd/dvd, bladmuziek en boeken over, maar ook op digitaal gebied, optredens etc. en ook daarbij staan wij open voor suggesties!
We zijn pas begonnen!!
(RK)

Geen opmerkingen: