dinsdag 4 maart 2008

Van onze verslaggever ter plekke.... Oom Thijs

Een gewone vrijdagavond in Haarlem. We gaan naar VOICST in het Patronaat.
Ik heb ze 2 jaar geleden gezien in “de kleine zaal” toen ze nog met z’n drieën waren, Tjeerd Bomhof, Joppe Molenaar en Sven Woodside. Nu staat er een heuse professionele rockband op de bühne van de grote zaal.
De band bestaat nu uit 7 man/vrouw. Deze extra bandleden hebben het oorspronkelijke geluid van VOICST verreikt met 2 saxofoons en een trompet. Ook een arsenaal aan rare elektronische geluiden zorgen voor een onverwachte structuur. Zoals Tjeerd het verwoordde, “de VOICST familie is uitgebreid met 3 kleine baby’tjes met 10 vingertjes, 10 teentjes en helemaal gezond. Het resultaat mag er zijn…
We hebben best lang moeten wachten op de tweede cd, A Tale of Two Devils, maar er staat dan ook wel wat en het resultaat is verbluffend. Het wachten meer dan waard.

In een vlekkeloze show, de promo tour van hun tweede CD, werden we getrakteerd op alles wat VOICST nu te bieden heeft. Projecties van de bandleden via, op hun microfoons gemonteerde webcam’s. Stage dives van Tjeerd in een rubber bootje geflankeerd door een plastic haai en dolfijn, een solo van de sax en drums en met al het publiek zittend op de grond en het podium, werd een rustig nummer van de nieuwe cd ten gehore gebracht, het publiek vond het prachtig.



VOICST is groeiende en we kunnen nog een hoop van ze verwachten.
Hou ze in de gaten, er komt nog veel meer!
Thijs

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuke band. Leuk idee, biebsounds!