vrijdag 28 maart 2008

ONDERSTEUN LIVE MUZIEK - LUISTER NAAR LIVE MUZIKANTEN!!


Het goede nieuws voor muzikaal Haarlem was woensdag natuurlijk het bericht in het Haarlems Dagblad dat het in financieel opzicht weer een stuk beter gaat met het Patronaat. Je moet er niet aan denken dat dat instituut zijn poorten zou moeten sluiten, er zijn al genoeg podia in Nederland die zijn verdwenen! Vanavond is er natuurlijk de finale van de Rob Acda Award. Purple Panic, Dioomen, Usquaire, Double Cross en runner-up Schizoid Lloyd zullen vanavond strijden om de felbegeerde Rob Acda Award. Wie wordt de opvolger van de Funkabilities en The Hype en staat straks op het grootste bevrijdingsfestival van Nederland?
Nog meer jong talent op de MZK Bandjes Avond op woensdag 2 april. Na overweldigende succes van de eerste editie dit keer wederom drie door de Popschool van Muziekcentrum Zuid-Kennemerland gecoachte bands: Live On bestaat amper een half jaar, en is druk bezig met het opbouwen van een eigen repertoire, Fools of the Forest stond onlangs nog in de voorronde van de Rob Acda Award. En tenslotte tot mijn grote vreugde ook jazz: het sextet XT, zij spelen jazz in de pure traditie van iconen als Horace Silver en Miles Davis.
Over jazz en muziekscholen gesproken tenslotte nog dit: zondagmiddag is het "Teachers in Action ". Leraren van de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam treden op in het Bimhuis aldaar, begeleid door twee bands met leerlingen van de MSA, Jazz Focus en JazzMania o.l.v. Peter Guidi (Bimhuis, zondag 30 maart, 14.00 uur)
Die teachers in action, hebben ze die eigenlijk ook hier in Haarlem bij de MZK of 't Muzenhuis??
(RK)

ONDERSTEUN LIVE MUZIEK - LUISTER NAAR LIVE MUZIKANTEN!!

Geen opmerkingen: