donderdag 31 januari 2008

Lohengrin crossmediaal


Op 2 februari a.s. zendt de publieke omroep de opera Lohengrin van Wagner rechtstreeks uit vanuit het Concertgebouw in Amsterdam in een concertante uitvoering van de Zaterdag Matinee.
Deze uitvoering is op zichzelf niet zo bijzonder. Er is een hele serie opera's in concertante uitvoering die elk jaar in de Zaterdag Matinee rechtstreeks wordt uitgezonden op Radio 4.
Maar voor Lohengrin hebben de publieke omroepen NPS en AVRO alle registers opengetrokken om de aandacht te focussen op deze uitvoering.
In een samenwerkingsproject van de Zaterdag Matinee, MCO, AVRO, NPS, Radio 4, Cultura en NPO Internet is er een portal website geopend http://www.lohengrin.radio4.nl die toegang biedt tot veel (multimediaal) materiaal over en rondom Richard Wagners Lohengrin. Naast de obligatoire informatie over Wagner en het verhaal van Lohengrin vindt men het complete libretto, de complete partituur, audio- en videofragmenten o.a. van de repetities voor de uitvoering.
De hele uitvoering is niet alleen te volgen op Radio 4 maar ook via het digitale tv kanaal Cultura.
Een interessante ontwikkeling voor een multimediale benadering van een concert. Maar wat gebeurt met deze site na 2 februari..?

Geen opmerkingen: