vrijdag 18 januari 2008

In de Ban van Bannink

Holland Symfonia

Harry BanninkHolland Symfonia brengt met dit concert een eerbetoon aan Harry Bannink, een van Nederlands' grootste liedjesschrijvers van de afgelopen eeuw.
Vanzelfsprekend komen de bekende songs uit de musicals van Bannink en Annie M.G. Schmidt aan bod: van ‘Op een mooie Pinksterdag' tot ‘Vluchten kan niet meer'. Maar het orkest besteedt ook aandacht aan vele prachtige liedjes die minder bekend zijn geworden. Holland Symfonia werkt in dit bijzondere project samen met Henny Vrienten, Frans van Deursen en twee fenomenale zangeressen: Loes Luca en Nynke Laverman. Vrienten werkte nauw samen met Harry Bannink gedurende de laatste jaren van zijn leven en is een groot bewonderaar van de man en zijn werk. Zo produceerde Vrienten in het voorjaar van 1999 de cd Harry Bannink Zingt! De carrière van Loes Luca is verweven met het werk van Bannink: in het ‘Klokhuis', de verfilming van ‘Ja zuster, Nee Zuster' en recent de nieuwe serie van ‘t Schaep met de 5 pooten'. De jonge zangeres van de Friese Fado, Nynke Laverman, heeft aan de kleinkunstacademie het werk van Bannink leren kennen. Nu deelt zij haar bewondering voor zijn liedjes met het publiek op het concertpodium.
Meesterarrangeur Bob Zimmerman maakt voor dit programma nieuwe arrangementen voor groot symfonieorkest. Hiermee plaatst Holland Symfonia het werk van Harry Bannink in een nieuw symfonisch en theatraal perspectief.

In de Ban van Bannink

Otto Tausk - dirigent
Loes Luca - zang
Nynke Laverman - zang
Henny Vrienten - zang
Frans van Deursen - zang

Dit opmerkelijke concert kunt u bekijken op de digitale tv zender Cultura
(I.B.)

Blogged with Flock

Geen opmerkingen: