vrijdag 4 januari 2008

Muziekweb


Het is zover! Eindelijk is het grootste deel van onze cd-collectie "gematched" met de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (Muziekweb). Wat houdt dat voor u in? Als u lid bent van de CDR (gratis te regelen bij de Stadsbibliotheek) dan kunt u thuis de catalogus van de CDR doorzoeken, als de cd in onze collectie zit wordt dat aangegeven en kunt u doorklikken naar onze eigen catalogus om te kijken of de cd beschikbaar is. (als u geen lid bent kunt u de site óók doorzoeken, maar kunt u niet zien of de cd in onze collectie zit) Het grote voordeel is natuurlijk dat u in het vervolg maar één catalogus hoeft te raadplegen. Slechts voor een klein deel van de collectie gaat dit verhaal niet op. Afgezien van een klein aantal cd's dat ertussendoor geglipt is hebben wij cd's die niet in Rotterdam verkrijgbaar zijn. Het gaat om ongeveer 10% van de collectie. Dus, als u dat nog niet gedaan heeft, meldt u aan bij de CDR (dit kan bij de informatiebureau's van de Stadsbibliotheek) en ga snel naar de site van de CDR. Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u voor de zekerheid nog even de catalogus van de Stadsbibliotheek bekijken voor die laatste 10%
Daarnaast heeft als lid u natuurlijk de bekende voordelen als de mogelijkheid van digitaal lenen.
(RK)

3 opmerkingen:

WoW!ter zei

Gaan julie die 10% unieke exemplaren nu schenken aan R'dam, zodat die laatste CD's ten volle kunnen worden benut door gans het het volk, en de mensen in Haarlem?
Dan hoeven ze inderdaad nog maar een bestand te doorzoeken.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Bedankt voor je reactie.
De 10% van onze collectie die we niet met de CDR kunnen matchen bevat hoofdzakelijk materiaal dat de CDR al heeft maar in andere uitgaven/verpakkingen. Het zijn vaak dezelfde opnamen. Omdat de samenstelling van de cd's even anders zijn kunnen we onze cd's in dit geval niet matchen.
Alles dat we afschrijven gaat automatisch naar de CDR. Wat ze niet in hun collectie hebben mogen ze houden t.b.v. muziekweb.