vrijdag 16 mei 2008

Jazz en wereldmuziekfestivals!


Jazz (en wereldmuziek) festivals worden zo'n beetje het hele jaar door gehouden, maar zo omstreeks mei begint de agenda echt vol te raken. Om maar eens wat te noemen: het Breda Jazz Festival was van 1 t/m 4 mei, vandaag begint in Amersfoort een jazzfestival dat drie dagen duurt. En dan is er ook nog altijd, om wat tips dichter bij huis te geven Meerjazz en Ijazz. En Haarlem Jazzstad natuurlijk, aangeprezen als het grootste gratis jazzfestival van Europa. En natuurlijk is er het North Sea Jazzfestival, en dat wordt zelfs aangeprezen als het grootste indoor jazzfestival ter wereld!
Bekijk de overzichten van festivals in Nederland, Europa en de wereld. Ook in de tijdschriften "Jazz" (nr.1 2008) en "Mixed/Beyond" (nr.4) staan overzichten van de diverse festivals in Nederland. Helemaal compleet zijn die overzichten nooit, er zijn ook nog veel lokale festivalletjes en evenementen die de "grote" lijsten niet halen, zoals "Jazz in Zandvoort", aanstaande zondag 18 mei.
In oktober kunt u dan weer een beetje bijkomen van al het muzikale geweld. Hoewel ... van 24-28 oktober is er dan weer een Salsafestival in Haarlem ...
(RK)

Geen opmerkingen: