dinsdag 27 mei 2008

3voor12 lokaal




Het digitale popmuziekblad 3voor12 van de Vpro bestond afgelopen donderdag 10 jaar. Ooit opgericht om de vervlakking van Hilversum tegenwicht te bieden is het uitgegroeid tot een toonaangevende informatiebron voor de genieter van "betere" muziek. En dat werd gevierd! Want 3voor12 heeft ook een onderdeel Lokaal. Een netwerk van lokale 3voor12 sites verspreid over het land, die samen de Nederlandse popwereld in beeld brengen. Deze lokalen verzorgden een live uitzending vanaf elf locaties vol optredens, die te volgen waren via digitale televisie en de zestien tv-kanalen op internet. Er waren natuurlijk nog veel meer feestelijkheden, maar wij, met onze Haarlem muziekcollectie vinden vooral de Noord-Hollandse lokalen interessant. Hier kun je alles lezen over de alternatieve popcultuur van Noord-Holland, van concertrecensies, festivalinfo, muziekprijzen tot hoe de plaatselijke politiek zich met de muziek bemoeit.
En mocht je journalistieke neigingen hebben, je kunt je aanmelden als redacteur of fotograaf.
Nog een tip voor aanstormend talent: doe mee aan het initiatief van de Stichting Noord-Holland Popmuziek en Stichting De Kunst , NH-Pop Live.

"NH-Pop Live is een project van stichting De Kunst en NH-Pop met als doel Noord-Hollandse artiesten met eigen werk een platform te bieden. Artiesten (bands, sing- & songwriters, rappers, etc) kunnen zichzelf presenteren door een profiel op deze site aan te maken. Maar het blijft niet alleen bij het presenteren via een profielpagina. De muziekprogrammeurs van de deelnemende podia (Patronaat, Manifesto, P60, Waerdse Tempel, P3 en De Kade) selecteren de 18 artiesten met de meeste potentie. Oftewel, de acts met het meeste talent (muzikaal artistiek, organisatorisch, originaliteit, wilskracht, etc)!"
(TH)

Geen opmerkingen: