vrijdag 9 mei 2008

Haarlem muziekcollectie update


De Haarlem muziekcollectie breidt zich nog immer uit. Sinds kort hebben we twee cd's van Fredie Kuiper in onze collectie. Deze artieste komt oorspronkelijk uit Amsterdam, maar opereert alweer langere tijd vanuit het Haarlemse. Pakkende Nederlandstalige liedjes van eigen hand, waarbij ze zichzelf begeleidt op accordeon. Haar eerste cd "Anders" is al weer een tijdje uit, de tweede cd "Wat heb je te verliezen" is net uitgebracht.
Ook Nederlandstalig zijn de cd's van arrangeur, liedjesschrijver en zanger André Rooymans. Van deze veelzijdige artiest komt binnenkort ook in onze collectie de bladmuziek (het libretto, de partituren en een studie cd-rom) van Purcell's opera "Dido and Aeneas", door André bewerkt én in het Nederlands vertaald.
Ook luisterliedjes, maar dan Engelstalig in het singer/songwritergenre en afgewisseld door instrumentale nummers komen van de Heemstedenaar Allard Klos. Ze staan op het album "One". Het zijn zelfgeschreven nummers en ze zijn afkomstig van drie eerdere cd's, in diverse huiskamers opgenomen met een mini-disc recorder. De geluidskwaliteit is goed.
En tenslotte ook nieuw in deze collectie Ben Webster, Paul Bley en Lionel Hampton. Echte Haarlemse jazzreuzen! Nee, niet echt natuurlijk, maar op de cd's staan optredens die ooit in Haarlem opgenomen zijn en op grammofoonplaat zijn uitgebracht. En dat hoort toch ook tot Haarlems muziekhistorie, dus vandaar.
En nog steeds ... sorrug dat je erbij komt ... bij de Haarlem muziekcollectie!!!
(RK)

Geen opmerkingen: