donderdag 11 oktober 2007

Control


Vanaf vandaag istie ook in de Filmschuur in Haarlem te zien: Control, het al veelgeroemde speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn over het leven van Ian Curtis, bij leven zanger van de groep Joy Division. Corbijn begon zijn carrière als hoofdfotograaf van het bekende Nederlands tijdschrift Oor. Ook werkte hij voor gerenommeerde Engelse bladen als NME (New Musical Express) Hij heeft onder anderen gefotografeerd: David Bowie, Miles Davis, Björk, Captain Beefheart, Robert de Niro, Elvis Costello, Clint Eastwood. Ook heeft Corbijn vele platenhoezen geschoten en ontworpen voor diverse bands, zoals U2 (onder andere The Joshua Tree en Achtung Baby, maar ook de recente single The Saints Are Coming samen met Green Day), Depeche Mode, Nick Cave, Metallica, The Rolling Stones, REM en The Bee Gees. Anton Corbijn maakte ook de hoes voor het album "These are the days" van de Deense band Saybia.
De film is een biopic over Ian Curtis (gespeeld door Sam Riley), de legendarische zanger van de Britse band Joy Division, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde aan de vooravond van hun eerste concert-tour in de VS. De film belicht zijn grote liefde voor zijn vrouw Deborah en hun kindje - ondanks een ontluikende romance met een rockjournaliste - zijn epilepsieaanvallen en alle energieconsumerende optredens met zijn band.
Voor de film moet je voorlopig nog naar de bioscoop, de soundtrack is besteld en wordt binnenkort in onze collectie verwacht. Ook de twee albums van Joy Division Unknown pleasures en Closer en de cd Still (een album met vooral onbekendere tracks en de live tracks van het laatste Joy Division optreden ooit, dat plaats vond bij de Birmingham University op 2 mei 1980) zijn in een geremasterde versie met bonus-cd opnieuw uitgebracht. Ook deze cd's komen binnenkort in onze collectie
(RK)

1 opmerking:

Anoniem zei

hm... thank you for this style.