woensdag 24 oktober 2007

Bob Dylan als DJ

Bob Dylan himself op de radio, ik had er nog niets over gehoord. Sinds mei 2006 heeft hij zijn eigen "Theme Time Radio Hour"op het Amerikaanse radiostation XM Radio. Plaatjes uit zijn persoonlijke collectie, op thema bij elkaar gezocht en gepresenteerd. Zo zijn de onderwerpen tranen, geweren, scheiding, vaders, moeders, honden de revue al gepasseerd. Dankbare onderwerpen voor menig songwriter. Vooral de liedjes uit de jaren veertig, vijftig en zestig doen oude tijden herleven.
Zo was er de aflevering over de telefoon met onder andere: Glen Miller's "Pennsylvania 6-5000" uit 1940, The Kinks met "Party line" (1966), Blondie "Hanging on the telephone (1978), "Telephone blues" van Eddy Gorman and his Group uit 1949 .
Zeg nou zelf, heeft u ooit gehoord van Eddy Gorman? Ik niet in ieder geval. En dat is nou net het leuke van dit programma: curieuze, obscure, lang vergeten songs, het specifieke stemgeluid van Bob Dylan en het commentaar van de maestro.
Te beluisteren via internet op www.xmradio.com/bobdylan/. (Gelezen in VPRO gids)
Zo blijft Dylan altijd in de belangstelling staan. Na de prachtige dvd's "Don't look back" en "No direction home" en de cd "Modern Times" met nieuw werk, is er net weer een 3-dubbel verzamel cd uitgekomen met de titel "Dylan".
En binnenkort (eind oktober is de planning) volgt een dvd met de optredens op het Newport Folk Festival van halverwege de jaren 60.
Zoals u wellicht weet hebben wij een uitgebreide collectie met werk van Bob Dylan. Alle hierboven genoemde titels zijn aanwezig (of binnenkort aanwezig) in onze collectie.

Om af te sluiten een voorproefje: Dylan op Newport

Geen opmerkingen: