woensdag 13 februari 2008

Focus Marokko



Misschien is het al uit andere bron tot u gekomen: de reizende tentoonstelling "Focus Marokko" in de Stadsbibliotheek. De presentatie biedt het publiek een unieke kennismaking met de rijke culturele traditie van Marokko en laat onder andere zien hoe hedendaagse kunstenaars zich door die traditie laten inspireren! De Marokkaanse muziek komt in deze tentoonstelling ook ruim aan bod. Een scala aan muziekinstrumenten, film- en geluidsfragmenten is te zien en te horen.

"De verschillende bevolkingsgroepen in Marokko hebben door de eeuwen heen eigen muziek- en dansstijlen ontwikkeld, die elkaar onderling weer beïnvloed hebben. Vele volken en culturen hebben hun sporen achtergelaten in Marokko, zoals de Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Sub-Sahara volkeren, moslims uit Andalusië en joden. Zij hebben aan de cultuur van de oorspronkelijke Amazighbevolking nieuwe impulsen toegevoegd. Dat hoor je terug in de muziek."


bron: Focus Marokko

In het kader van deze tentoonstelling organiseert de bibliotheek op woensdag 5 maart ook een workshop Arabische percussie voor kinderen vanaf 8 jaar. (TH)



Geen opmerkingen: