vrijdag 27 februari 2009

TJIELP TJIELP


Het verhaal Peter en de Wolf is in 1934 door Prokofiev geschreven om kinderen bekend te maken met enkele instrumenten uit een orkest. Het arrangement van de originele symfonische muziek voor blaaskwintet is gemaakt door Robert Ostermeyer. De presentatie is in handen van docent en acteur Johannes van Riessen. Hij vertelt het avontuur van de stoere jongen Peter, die samen met zijn dierenvrienden een grote boze grijze wolf probeert te vangen.

In de muziek van Peter en de Wolf hebben alle personen en dieren hun eigen motief en muziekinstrument. Zo worden figuren als de kat en het vogeltje verbonden met respectievelijk een klarinet- en een fluitsolo. Grootvader is de fagot, de eend is de hobo en de wolf is de hoorn. Dan zijn er nog de jagers en natuurlijk de hoofdpersoon: Peter. Welke instrumenten zouden dat zijn? En krijgt Peter de wolf te pakken, of misschien wel andersom?

Peter en de Wolf is geweldige muziek voor zowel jong als oud.

Het ensemble Niet Strijken zal Peter en de Wolf in de Stadsbibliotheek Haarlem Gasthuisstraat 32 uitvoeren op de eerste dag van de Boekenweek 2009 op 11 maart 2009 om 15.00 uur. Toegang voor kinderen is gratis.

Niet Strijken is een traditioneel blaaskwintet dat bestaat uit fluit (Monique Wijnker), hobo (MaartenJan Hoekstra), klarinet (Irene Molenaar), fagot (Jeroen Huijbens) en hoorn (Lies Molenaar).

Wilt u een voorproefje zien en horen klik hier

Geen opmerkingen: