vrijdag 6 februari 2009

Op de grens naar nieuwe muziek



Op zondagmiddag 8 februari geeft Kamerkoor Doulce Memoire o.l.v. Felix van den Hombergh een spiritueel getint benefietconcert in de Sint Josephkerk in Haarlem (Jansstraat 43). Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis.

Tijdens dit concert zult u zowel oude als nieuwe muziek kunnen beluisteren. Het koor zingt eerst een overwinningsmis van T.L. de Victoria (1549-1611), gevolgd door het 6-stemmig motet Virgo prudentissima van de Renaissance componist Heinrich Isaac (ca.1450-1517). Daarna klinkt het magistrale Miserere van Allegri (1582-1652). Dan maakt het koor een sprong in de tijd naar circa 1900, een boeiende episode uit de muziekgeschiedenis. U kunt genieten van twee schitterende werken uit die tijd, namelijk het Ave Maria van Verdi, en een zestienstemmige bewerking van “Ich bin der Welt abhanden gekommen” van Mahler. In de St. Josephkerk komt deze muziek bijzonder goed tot haar recht. Kortom, een concert dat u niet mag missen!

Met het concert werkt Doulce Memoire belangeloos mee aan de fondsenwerving voor de restauratie van het orgel van de Sint Josephkerk. Om dit monument in volle glorie te herstellen is veel geld nodig. Bij de uitgang wordt daarom een collecte gehouden. Meer informatie hierover vindt u op www.josephorgelhaarlem.nl.

Geen opmerkingen: