vrijdag 5 september 2008

Haarlem muziekcollectie update 2


Binnenkort staat de nieuwe cd "The love interest" van Larry Cook in de bakken van onze Haarlem Muziekcollectie.
Larry Cook is Maarten Veldhuis, bekend van onder andere Blue Man Can, en natuurlijk zijn vorige solo-cd "Greetings from Promiseville".
Op "The love interest" wordt hij onder andere bijgestaan doot Wouter Planteijdt (ook producer), Thijs Vermeulen en Richard Heijerman, de mannen van Sjako.
Ook ex-Sjako man van het eerste uur Steve Trousers, oftewel Steven van de Broecke (die vroeger ook nog met Veldhuis samengespeeld heeft in de band Zog) staat binnenkort in de collectie met een remix van het album van Haruna Ishola "Apala messenger" Aan de oorspronkelijke opnamen van de begrafenisliederen van dat album zijn subtiele gitaareffecten toegevoegd.
Haruna Ishola (Nigeria), maakte met zijn groep apalamuziek. Hij stierf in 1983. Apala is een muziekvorm van de Yoruba en werd ontwikkeld door de moslims van dat volk. In tegenstelling tot juju ontbreken westerse invloeden: Afrikaans slagwerk wordt gecombineerd met het nasale, melismatische gezang dat karakteristiek is voor islamitische muziek.
Mooie muziek die door de toevoeging van de gitaareffecten een extra dimensie krijgt. "Apala messenger" zelf hebben wij niet in de collectie, hij is te leen bij de CDR. Voor wie contact wil met Steven van de Broecke zijn mailadres is steef57@yahoo.com
En als iemand ons kan helpen aan opnamen op cd van Zog (Do ze funky wiz me) of Grin, een andere band waarin Maarten Veldhuis speelde dan zouden we daar heel blij mee zijn!
(RK)

Geen opmerkingen: