donderdag 28 augustus 2008

Sellfish


Sellfish, de vierkoppige (ooit vijf, maar bassist René ten Brink verliet de band) punkrockformatie uit Haarlem bestaat vijftien jaar waarin de band bewezen heeft dat het tot het neusje van de zalm van de Nederlandse punkscene behoort. Zo wonnen ze bijvoorbeeld de festivalprijs van Beeckestijn en werden ze tweede bij het prestigieuze Noord-Hollands Glorie. Daardoor mochten ze een demo opnemen, die weer zo in de smaak viel van Heideroosjes frontman Marco Roelofsen dat deze geen moment aarzelde en de band vroeg mee te werken aan de verzamel CD "Hollandse Herrie vol. 1". (het nummer Regardless) Daarna volgde nog een platencontract bij Dutch Records en opnamen voor een debut-cd "You and I". Helaas werd er na de opnamen niets meer van de de betreffende firma vernomen ... Maar ze gingen door omdat ze het leuk bleven vinden om samen punk te maken.
Daarna volgden nog een zogenaamde Split-EP "Steal and Distibute" (Naked records) met daarop ook opnamen van Of No Avail, en een cd in eigen beheer "To the core".
En dan is er zaterdag 6 september in het Patronaat de releaseparty voor hun nieuwste (titelloze, en ook in eigen beheer opgenomen) cd. Iedereen die komt krijgt de cd gratis mee naar huis!
(RK)

Geen opmerkingen: