vrijdag 19 september 2008

De smaak van Kaviaar



Op vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober voert het Vrouwenkoor Kaviaar olv Jane Lang twee keer het programma "Koor(d)dansen : op golven van het Gregoriaans" uit, in samenwerking met Anke Ottema (dans) en Gerrie Meijers (orgel)
Het programma Koor(d)dansen heeft als uitgangspunt hoe het natuurlijke spreekritme de bron is van wat wij herkennen als de golvende beweging van de Gregoriaanse zang. Muziekliefhebbers uit Haarlem en omstreken zijn nu in de gelegenheid deze uitdagende muziek- en dansproductie te gaan meebeleven.
Kaviaar zingt liederen van Hildegard van Bingen, Palestrina, maar ook 20e eeuwse componisten als Britten en Poulenc, voor het eerst zingen ze zesstemmig in het Ave Maria van David MacIntyre. Door de werken van deze componisten lopen als een rode draad de golvende zanglijnen in veel wisselende partijen, die alkaar soms in harmonie en soms in dissonanten ontmoeten.
Als slotstuk van de avond is er de wereldpremiere van de uitvoering van een werk voor vrouwenkoor, danseres en orgel van dirigente Jane Lang.
Danseres Anke Ottema zal in een choreografie, resultaat van een zoektocht naar het samengaan van zang en dans, proberen dichter bij de "roots" van de Gregoriaanse muziek te komen.

De voorstelling "Koor(d)dansen" vindt plaats in de Remonstrantse Kerk
Wilhelminastraat 22, hoek Pr. Hendrikstraat, Haarlem
Toegang € 10,00
Kaartverkoop vanaf 1 september op tel. nr. 023-5256925 of op de avond zelf aan de zaal vanaf 19.30 uur, voor zover nog beschikbaar.
Na afloop is er de mogelijkheid iets te drinken en na te praten over de voorstelling

Wie nieuwsgierig is kan alvast luisteren naar "De smaak van Kaviaar", een jubileum-cd ter gelegenheid van het 3e lustrum van het koor, in 2005 opgenomen in de Remonstrantse kerk, sinds vandaag in onze Haarlem Muziekcollectie!
(RK)

Geen opmerkingen: