woensdag 24 september 2008

Bach in de bagger

MUZIEK IN ONTWIKKELING
'BACH IN DE BAGGER'

Donderdag 25 september 2008

20.00 uur

'Bouwbak' van het Raaksproject

Toegang gratis



Een klein jaar geleden, op 13 november 2007 berichtten wij op onze weblog over de Haarlemse violiste Suzanne Groot en haar project Muziek in Ontwikkeling.
Op Haarlemse locaties die in ontwikkeling zijn speelt zij klassieke werken van grote componisten. Lege, onttakelde ruimtes in de stad krijgen een extra dimensie door de ijle klanken van haar vioolspel. De kwetsbaarheid van de muziek in combinatie met de rauwe hardheid van de bouwlocatie zorgt voor een bijna magische ervaring. Suzanne Groot kreeg het idee voor Muziek in Ontwikkeling op een moment dat zij bij toeval op een dergelijke locatie in ontwikkeling terecht kwam en werd gegrepen door de fantastische, onbedoelde akoestiek van de kale ruimte. Een dag later speelde zij voor een veertigtal gebruikers van dit gebouw haar eerste Muziek in Ontwikkeling recital. Dit betekende de officieuze kick-off van het project.
Muziek in Ontwikkeling zal de komende maanden op wisselende locaties te bezoeken zijn. Het gaat om korte recitals van ongeveer een half uur. Werken van Bach, Isaye, Beethoven en Piazzolla zullen dan te horen zijn.

Morgen donderdag 25 september, om 20.00 uur speelt Suzan "Bach in de bagger".
Voor dit, tot nog toe spectaculairste, concert in de Muziek in Ontwikkelingreeks daalt Suzanne af in de 11 meter diepe bouwput op het Raaksterrein.
Toegang is gratis.

Voor de data, de locaties en meer informatie over dit unieke project kijk op www.muziekinontwikkeling.nl
(RK)



Geen opmerkingen: