woensdag 14 november 2007

Eagles zijn terug!

Lang gewacht, nu uitgekomen: het nieuwe album van the Eagles "Long road out of Eden" kwam vorige week binnen op nummer 1 van de Mega album top 100.
Een greep uit de recencies:

Na dertig jaar wachten is er weer een nieuw album van de Eagles en alhoewel de band al sinds de vroege jaren 70 bestaat is Long Road Out Of Eden pas de zevende plaat van de band. Toch blijkt vanaf de eerste tonen al meteen dat de heren het kunstje van goede countryrock maken nog lang niet verleerd zijn. (Nu.nl)

Een livealbum van de herenigde Eagles was er al. Nu is er, 28 jaar na het verschijnen van The Long Run, het zevende studioalbum van de groep. Een dubbelalbum is het met in totaal twintig songs. Alleen de allertrouwste fans zullen de plaat in één keer kunnen uitzitten. Bij anderen biedt ook een kan van de allersterkste koffie geen uitkomst. The long road out of Eden is echt slaapverwekkend saai. Uw recensent probeerde de cd in de auto te draaien, maar zette omwille van de verkeersveiligheid toch maar gauw een andere cd op. (Parool)

Voor de liefhebbers van fraaie samenzang opent deze cd niet alleen vertrouwd maar is het ook een terugkeer naar de Hof van Eden. (Plato)

Een dubbel-album zo onevenwichtig als Long Road Out Of Eden kom je maar zelden tegen. (Volkskrant)

De onberispelijke productie, de messscherpe samenzang, de puntige gitaarsolo’s, in niets verschilt het materiaal op Long Road Out Of Eden met eerder werk. Eagles-fans kunnen opgelucht ademhalen. (Muziekweb)

It's designed to please those fans who have been happy to hear the same songs over and over again, whether it's on the radio or in those pricey concerts -- listeners who want new songs that feel old, but not stale. That's precisely what Long Road Out of Eden provides, as it's an album meticulously crafted to fit within the band's legacy without tarnishing it. (All Music Guide)



En wat vind u ervan?

Geen opmerkingen: