vrijdag 31 augustus 2007

Piet Kee 80 jaar


Op 30 augustus, vierde Piet Kee, componist en oud-stadsorganist van Haarlem, zijn 80e verjaardag. Om zijn verjaardag te vieren is er een speciaal orgelconcert tijdens de gemeentelijke serie in de Grote Bavokerk georganiseerd met muziek van Piet Kee gespeeld door één van zijn leerlingen, de huidige stadsorganist Jos van der Kooy. Het concert vindt plaats in de Grote Bavokerk op 4 september a.s. om 20.15.

Piet Kee wordt als één van de meest vooraanstaande organisten van ons land beschouwd. Hij won in Haarlem vanaf 1953 drie maal achter elkaar het fameuze internationale improvisatieconcours. Wij willen hem graag van harte feliciteren met zijn verjaardag.

Piet Kee is ook nog steeds een bekend gezicht in de Stadsbibliotheek Haarlem. Veel van zijn opnamen en composities zijn opgenomen in de collectie.

U kunt uiteraard cd’s en bladmuziek van Piet Kee lenen van de Stadsbibliotheek Haarlem

Wilt u zijn kunde als organist beluisteren dan kunt u ook twee opnamen uit respectievelijk 1953 en 1980 beluisteren via de orgelarchief van de NCRV.

Adriaan Engels componeerde de thema’s waarop de deelnemers van de improvisatieconcours van 1953 moesten improviseren.De improvisatie opdracht bestond uit een sonate in drie delen:

Deel 1 in sonate vorm met thema’s I en II

Deel 2 een intermezzo

Deel 3 een finale met thema III



Geen opmerkingen: