vrijdag 19 november 2010

Pianisten protesteren tegen bezuinigingen



Niet alleen in Nederland klinken protesten tegen de bezuinigingen. Dit bericht staat op de site van Muziekweb:

"De voorgenomen bezuinigingen in de Nederlandse cultuur hebben tot ongenoegen van een aantal internationale toppianisten geleid. ‘Visuele kunsten en muziek liggen aan de basis van de Nederlandse liberale cultuur, de Nederlandse samenleving wordt in het hart getroffen wanneer ze een van haar radio orkesten zou verliezen’, aldus Mitsuko Uchida.
‘Het Nederlandse muzikale leven zal in zijn geheel worden ondermijnd wanneer deze beslissing realiteit wordt’, aldus Daniel Barenboim.
De pianisten reageren hiermee op een verzoek van Steinway Artists United, bestaande uit een groep van achttien Nederlandse collega's. Tot de protesterende musici behoren o.a. ook Murray Perahia, Evgeny Kissin, Nelson Freire, Radu Lupu, Jean-Yves Thibaudet en Lang Lang."

En wel komen schreeuwen met z'n allen zaterdag!!! (hoewel die btw verhoging er al doorgedrukt is)
De Bibliotheek Haarlem en omstreken hoopt dat jullie allemaal mee doen! Op zaterdag 20 november ben je tussen 14:00 en 14:30 uur welkom in Bibliotheek Centrum, waar je gevraagd wordt je handtekening – of voor kinderen een handafdruk- te zetten. In optocht vertrekken we om 14:30 naar de Stadsschouwburg (Wilsonplein 23). Vanaf 15:00 uur tot en met 16:15 uur zal daar de gemeenschappelijke afsluitende manifestatie plaatsvinden. Er zullen ook muziekgezelschappen en koren meelopen met het publiek om extra aandacht in de stad te genereren. Op het Wilsonplein wordt een afwisselend programma gepresenteerd voor een breed publiek.
Doen hoor!!! Ontzettend belangrijk!!!



Roel

Geen opmerkingen: