dinsdag 30 december 2008

Gelukkig Nieuwjaar!




Het is traditie om aan het einde van het jaar tijd uit te trekken om te reflecteren over wat er gebeurd is in de afgelopen 12 maanden en vooruit te kijken naar de volgende 12 maanden.
Dit jaar is er veel veranderd in de Stadsbibliotheek Haarlem. Vooral de herinrichting van de centrale bibliotheek heeft voor veel commotie gezorgd. De muziekcollectie heeft nu een centrale plaats gekregen in de centrale bibliotheek op de begane grond (cd's en dvd's) en pal onder de cd's, in de kelder, vindt u de complete bladmuziekcollectie.
Het domein muziek in de Stadsbibliotheek, dat deze weblog verzorgt, is samen met de Oude Boekerij en Bijzondere Collecties omgetoverd tot het domein kunst en cultuur. Heeft de verbreding van onze aandacht voor muziek naar kunst en cultuur consequenties voor Biebsounds in 2009? Moet Biebsounds Biebart en Cultsounds worden?
Als we nu terugkijken naar 2008 beperk ik me in ieder geval alleen tot de muziek. Meer dan ooit tevoren richtten we onze aandacht op twee speerpunten: de Haarlem Muziekcollectie en de orgelmuziek. Zoals we al eerder lieten weten hebben we eind september 2008 samen met de Zeeuwse Bibliotheek officieel het Landelijk Kenniscentrum voor Orgelmuziek geopend met een eigen website www.orgelmuziekweb.nl. Het ziet er nu naar uit dat we het niet tot een landelijk kenniscentrum beperken, maar dat we ons op de hele wereld gaan richten met een Engelse versie van de website in de loop van 2009. Naast de website hebben we binnenkort ook een fysiek orgelmuziekpunt in de vorm van een meubelstuk dat binnenkort te bewonderen zal zijn op de begane grond van de centrale bibliotheek - meer hierover later.

De Haarlem Muziekcollectie in de Stadsbibliotheek bestaat ruim een jaar en groeit gestaag. Heeft u een demo of bladmuziek, die u door de bibliotheek wilt laten uitlenen, neemt u dan contact met ons op en wij zorgen voor de rest. In 2009 gaan we ook meer ruimte creƫren voor muziek van Haarlemse bodem op de website en in onze activiteiten - en met Haarlem bedoelen we ook Haarlem en omstreken uiteraard.
Genoeg over ons: laten we het over u hebben. U heeft vast een mening over muziek in Haarlem of zelfs over de muziek in de Stadsbibliotheek. Wij willen u graag als gastblogger voor? Biebsounds uitnodigen. Stuur uw tekst naar ons op en we maken er een blogbericht van. Een goed voornemen voor 2009.

Gelukkig nieuwjaar

Namens het blogteam van Biebsounds

Ties, Roel en Ian

Geen opmerkingen: