vrijdag 4 april 2008

Haarlemse Muziek en Haarlemse Helden


Langzaam maar zeker groeit onze Haarlem Muziekcollectie! We zijn op dit moment druk bezig de cd's , dvd's en bladmuziek van artiesten uit Haarlem e.o. die we al in onze collectie hebben om te werken naar de Haarlem Muziekcollectie en ook krijgen we zo nu en dan demo-cd's en cd's die in eigen beheer zijn uitgegeven. Het is in onze catalogus te vinden door "Haarlem muziekcollectie" in te typen. Sinds kort in deze collectie: Purplex, een Haarlemse rockformatie die al weer meerdere jaren meedraait in de Haarlemse rockwereld en daarbuiten. Stevige en melodieuze rock, met songteksten die grote betrokkenheid bij maatschappelijke onderwerpen uitstralen. Tijdens live-optredens speelt de groep naast de eigen nummers ook enkele covers.
Drie volledige cd's heeft de groep nu op haar naam staan uit 1992, 1997 en 1999. twee daarvan zijn nu in onze collectie opgenomen: The winning card en Purplex III. Tegenwoordig brengt de groep triplet-cd's uit: cd's met 3 songs die in een paar korte sessies worden geproduceerd in de studio. Deze manier van werken levert snel een actueel geluid op. Er wordt muzikaal niet "gedubbeld" waardoor een zeer goede indruk gegeven wordt van hoe de groep live klinkt. De laatst triplet-cd "The ice above" (met daarop overigens 4 nummers ipv 3, waardoor het tot quadrupel-cd is gepromoveerd) is nu ook bij ons te vinden.
Binnenkort verwacht: de nieuwe cd van Bigband Gabanza, de bigband van het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland, en drie cd's en koorbladmuziek (met de Nederlandse vertaling van Purcell's "Dido en Aeneas") van de Haarlemse zanger, tekstschrijver en componist André Rooijmans. Daarover in een volgend artikel meer.
Ten slotte nog dit: op 6 april 2008 verzorgt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest als onderdeel van "Haarlem Cultuurjaar 2008" een jubileumconcert in de Philharmonie onder de noemer "Haarlemse Helden - een ode aan de Haarlemse muziek". De koren "Malle Babbe", "N.O.G. Muziektheater", "Projectkoor The Voice Company" en de dansschool "Danshuis Haarlem" zullen het concert opluisteren.
Een spetterend evenement met muziek, dans en licht. Voor en door Haarlemmers!

En wellicht ten overvloede ... hééft u nog demo's, muziek en/of bladmuziek in eigen beheer opgenomen of uitgegeven, of kunt u ons vertellen waar we die kunnen verkrijgen, heeft u tips over muziek uit Haarlem en omgeving in al zijn vormen, weet u leuke interessante websites over het zelfde onderwerp ... onze collectie is nog maar pas begonnen en kan nog veel verder doorgroeien! Dus wees welkom in de Gasthuisstraat 32, mail ons of reageer op onze blog!!
(RK)

Geen opmerkingen: