woensdag 7 december 2011

Kerst!!



Sinterklaas is nog niet voorbij, of we storten ons allen, vol vreugde óf met meer of minder tegenzin in de kerstsfeer. Hoewel, niet overal wordt daarmee gewacht tot na Sinterklaas. Zo zie je zo her en der ver vóór Sinterklaas in winkels al wat kerstige dingen hangen, in onze bieb hebben we de kerstcd's en -bladmuziek al een tijdje geleden naar boven gehaald. En dat doen we echt omdat er al vraag naar is! Bijvoorbeeld koren die nieuw kerstrepertoire in willen studeren wachten daar meestal niet mee tot december maar beginnen al eerder.
Als je kerstcd's in huis hebt kijk dan maar eens naar de opnamedata, veel kerstmuziek wordt opgenomen als het nog zomer is! Zo nam Elvis Presley zijn versie van White Christmas op 6 september 1957 op!

Daarom het volgende filmpje, om alvast in de juiste kerstsfeer te geraken It Snowed van Meaghan Smith! (dit filmpje kan overigens best in december opgenomen zijn, maar dient als illustratie bij mijn verhaaltje, én ik vind het een leuk nummer!)





Het album dat door velen beschouwd wordt als het beste popkerstalbum aller tijden is Phil Spector's A Christmas gift for you. Aanvankelijk was dit album geen succes, het werd uitgebracht op 22 november 1963, de dag dat John F. Kennedy vermoord werd. Het album werd nadien nog vele malen op diverse labels heruitgebracht.
Zo langzamerhand komen er ook nieuwe kerstcd's en -bladmuziek binnen, het ligt allemaal op ons witte etalagemeubel. En wat nog komt aan cd's zie je op Spotify bij de kerstbestellingen.

Ook vermeldenswaard is een kerstconcert door een blazersensemble (14 leerlingen) van het MZK, Het gaat om scholieren uit vnl. het basisonderwijs en deels VO. Het heet Windkracht 11 en staat onder leiding van Misha Sporck. Het optreden is op woensdag 14 december 2011 van 15.45 – 16.15 uur op de jeugdafdeling.

Fijne feestdagen,
Roel

Geen opmerkingen: