donderdag 30 september 2010

NEDERLANDER HECHT AAN MUZIEKLES VOOR KINDEREN




Het volgende artikeltje is me uit het hart gegrepen en wil ik graag doorgeven ...

Ruim 80% van de Nederlanders vindt muziekles voor kinderen belangrijk. Dat blijkt uit representatief onderzoek in opdracht van Muziek telt!, een initiatief van Muziek Centrum Nederland, Kunstfactor en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Het onderzoek werd 24 september in het Concertgebouw van Amsterdam gepresenteerd.
Muziek telt! liet een representatief onderzoek doen onder bijna duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder, met een evenwichtige verdeling van leeftijd, opleiding, culturele achtergrond en geslacht. Ruim 80% van de ondervraagden meent dat muziek een vast onderdeel moet zijn van het lesaanbod op de basisschool.
Dat is nu lang niet altijd het geval. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (57%) vindt het belangrijk dat kinderen een muziekinstrument bespelen.
Een op de twee Nederlanders (49%) vindt dat muziek maken kinderen minder agressief maakt. Dat je door muziek beter kunt leren onderschrijft 41% van de Nederlanders. Bijna 40% denkt dat muzikale vorming een positieve invloed kan hebben op de Citoscore. Zeven op de tien Nederlanders ziet muziek als belangrijke motor voor de liefde voor cultuur in het algemeen.

Het initiatief Muziek telt! wil meer muziek in het leven van kinderen brengen, op school en daarbuiten. (Uit: Jazzflits nr. 144)

... of is dit weer een linkse hobby?
(Roel)

Geen opmerkingen: