donderdag 28 januari 2010

Groovin' High!


Groovin’ High is de naam voor een Amsterdamse workshop jazz en improvisatie, gestart in september 2001 vanuit het Muziekpakhuis Amsterdam door bassist Harm Wijntjes en sinds 2002 geleid door saxofonist/componist Bob Driessen.

Groovin’ High verwijst naar de in 1945 opgenomen compositie van trompettist Dizzy Gillespie. De huidige bezetting bestaat uit tien enthousiaste muzikanten op saxofoons, drums, piano, conga’s, gitaar en (elektrische) bas. Behalve een vaste oefenavond per week worden er ook meerdere podiumoptredens per jaar georganiseerd. 'Special guests', soms oud leden van de band, vullen de podiumoptredens soms aan. De jaarlijkse presentatie van het Muziekpakhuis door alle ensembles vindt plaats in het Bimhuis in Amsterdam. Naast vooral jazzmuziek vanaf de jaren zestig speelt de band eigen composities van Bob Driessen enkele composities speciaal zijn zelfs voor Groovin’ High zijn geschreven. Dat leidde eind 2009 tot het uitbrengen van de CD To the Edge. met zeven fraaie en zeer tot de verbeelding sprekende composities van Driessen.
De composities zijn een uitvloeisel van het zoeken naar een synthese tussen de vrije geïmproviseerde muziek, de traditionele jazz en de hedendaagse geïmproviseerde muziek. Voorop staat de toegankelijkheid van de muziek voor de spelers en het publiek. De wens gaat uit naar een gedrukte uitgave van de stukken als bladmuziek voor andere amateur-gezelschappen.
Voor een gevarieerd en onderhoudend optreden onder leiding van een zeer ervaren en bevlogen musicus is de band te boeken via franekerjazz@gmail.com
Presentatie van de CD To the Edge met optreden van Groovin’High is op 14 februari 2010. Locatie: Cafe Pakhuis Wilhelmina, Veemkade 576, Amsterdam
En natuurlijk is deze cd ook in onze eigen collectie te vinden!!

Geen opmerkingen: