vrijdag 21 augustus 2009

Haarlem Jazzstad


Gisteren voor het eerst een vleugje Haarlem Jazz geproefd. Gelukkig bleef het droog en kwam het verwachte noodweer niet ...

Nou ja jazz ... op het moment dat ik de grote tent binnenwandelde was er een show gaande met Benjamin Herman met the Ragtime Wranglers + Burlesque Dancers (een soort striptease dans zeg maar)
De muziek klonk meer als de surfrock van iemand als Dick Dale. Niks mis mee overigens. Wel onvervalste jazz in "de Gouverneur" Ik was nog net op tijd om een stukje "Blues March" (of was het nou toch Moaning?) mee te pikken. Even verderop in "In den Uiver" uiteraard ook jazz en terug in de grote tent was Benjamin Herman met zijn 4tet bezig. En inderdaad ...jazz.

Ik heb wel bewondering voor die man, zijn naam staat op bijna elk programma van elk (jazz)festival dat er is, hij moet zich drie slagen in de rondte werken!
Enfin, voor nog meer leuke jazz of om nog eens naar de artiesten te luisteren die optraden (of nog gaan optreden, er zijn nog twee dagen te gaan) kunt u natuurlijk ook altijd in de bieb terecht!
(RK)

Geen opmerkingen: