donderdag 6 oktober 2011

De Mecenas


Het is al weer enige tijd geleden (19 september om precies te zijn) dat ik naar een in meerdere opzichten opvallend concert ging. Het betrof  een optreden van de in Nederland woonachtige Cubaanse pianist Ramon Valle en de Hongaarse zanger Gábor Winand. Het repertoire bestond voornamelijk uit (eigengeschreven) Latin(jazz)nummers. Gábor heeft een prettige wat hesige stem, en ik was vooral onder de indruk van zijn scatten. Ramon is een fantastische  en inventieve pianist, die zowel in zijn solo's als in de begeleiding voor verassende wendingen zorgt. Leuk was ook de interactie tussen de beide heren, die zichtbaar plezier hadden met elkaar.


Bijzonder was ook de organisatie en locatie. Dat laatste was namelijk de deel van een verbouwde boerderij in Putten, de eigenaars traden op als gastheer en -vrouw voor de ongeveer 30 bezoekers, met hapjes en drankjes vooraf en in de pauze. Door de kleinschaligheid kon je tussendoor en achteraf praten met de artiesten en natuurlijk  met de andere gasten, kortom a good time was guaranteed for all!!
Een en ander werd georganiseerd door De Mecenas, een in Amsterdam gevestigde organisatie van de zusjes Anne-Marije en Jojanneke Poorter.
Wat ze voor u organiseren? Zoals ze het zelf zeggen:
"Voor een avond uit hoeft u niet weg. Kunst komt dichterbij dan ooit met een voorstelling in uw eigen vertrouwde omgeving. Een opera in de badkamer, een jazzconcert in de keuken, cabaret in de slaapkamer, een dansvoorstelling in de tuin: uw huis vormt het décor van een exclusief optreden, dat zich tussen het publiek afspeelt.
Hoe werkt het? Iedere voorstelling is uniek. U kiest zelf een voorstelling en kunt zelf meedenken over de meest passende plek in uw huis. Ook het publiek stelt u zelf samen door bekenden uit te nodigen.
Met Thuis Uit doet u op een unieke manier iets goeds voor de kunst.
Wat krijgt u hiervoor terug? Anderen en uzelf geeft u een bijzondere ervaring.
En de voorstelling voegt, als blijvende herinnering, iets speciaals toe aan uw huis.
Zo leeft de kunst voort in uw huis.
Word een Mecenas en haal een voorstelling in huis!"




Door de bezuinigingen terug naar het mecenaat? In ieder geval een goede manier om artiesten en publiek bij
elkaar te brengen!

Ook nieuwsgierig naar hoe het is bij zo'n concertje?:
Zaterdag 14 januari - Ramon Valle & Jesse van Ruller
Tijd: 20.30 uur.
Locatie: Hoeve Groot Hussel, Stationsstraat 94, Putten
Toegang: € 25,- (inclusief drankjes en hapjes)
Je kunt hier reserveren.

Ik zeg (dubbele punt!) DOEN!
Roel

Geen opmerkingen: