donderdag 19 augustus 2010

Haarlem Jazz eindelijk volwassen?


WAT een verademing Haarlem Jazzstad nieuwe stijl. Een prachtig groot podium en niet meer die enge tent met die paal midden voor het podium, een veel beter geluid, niet meer dat constante geroezemoes vermengd met het geluid van krakende bekers die vertrapt worden, waardoor de muziek nauwelijks meer te genieten valt, een groot scherm zodat je ook van wat grotere afstand kunt volgen wat er gaande is.
En natuurlijk begon het allemaal prima met Josée Koning.



Ik ben niet zo'n hele grote fan van het Brazilaanse genre sinds Stan Getz zo nodig liefje Astrud Gilberto moest laten neuzelen op diverse plaatopnamen, maar eerlijk is eerlijk, Josée kan wél zingen én ze had een fantastische begeleidingsband bij zich (en er bestaan natuurlijk fantastische jazzopnames van de diverse nummers uit dat genre!) Daarna good ol' Piet Noordijk voor een swingende pot bebop/hardbop met de Beets broertjes (Peter, Marius en Alexander, piano, bas en tenorsax) en Eric Ineke op drums, na de pauze aangevuld met gitarist Joe Cohn.


Vanavond speelt onder andere Michiel Borstlap. De dagen daarna barst het los op de diverse podia in de stad.  De speciale Uitkrant Haarlem met daarin het volledige programma ligt uiteraard op u te wachten in de bieb, daar vind u ook een ruime sortering van cd's met daarop artiesten die dit jaar dit spektakel zullen opluisteren
(Roel)

Geen opmerkingen: