vrijdag 24 oktober 2008

Jubilea Theaterkoor Blue Moon, Weilandensemble en Spaarndams Gemengd Koor


Voor een aantal koren is 2008 een jubileumjaar. Het Spaarndams Gemengd Koor spant de kroon met de viering van hun 100-jarig bestaan. Dit doen ze onder andere door het uitgeven van het boek "Honderd jaar koorzang achter de dijken" door Willem van de Griend. (binnenkort - uiteraard - in onze collectie). Zij ontvingen ondertussen ook al de Koninklijke Erepenning . Helaas was ik door ziekte geveld niet in staat om op tijd melding te maken van het jubileumconcert op zondag 5 oktober j.l.
Ook voor het Weiland Ensemble (hun naam ontlenen ze aan het uitzicht op een weilandje met koeien in een voormalige repetitieruimte) is het een jubileumjaar. Ze zingen a capella muziek van 1400 tot heden. 20 Jaar bestaan ze en op 15 november wordt dat gevierd met een lustrumconcert in de Doopsgezinde kerk te Haarlem. Het middagconcert (ook voor kinderen) begint om 15.00 uur, het avondconcert begint om 20.15 uur. Op het programma staan werken van o.a. Kodály, Sjostakovitsj, Tsjaikovski, Courtois, Elgar, Flecha, Lassus, Bateson, Ravel, Rore, Bratton, Schöggl, Zöllner, Rutter... (Doopsgezindekerk,Frankestraat 24, Haarlem. Volwassenen € 10,00, Kinderen tm 12 jaar € 2,50)
Tot slot Theaterkoor Blue Moon, dat zijn 15-jarige jubileum viert. Dit enthousiaste koor zingt al jaren eigenzinnige 4-stemmige arrangementen (grotendeels van de hand van leider Harry Habets) van muziek van onder andere Tom Waits(!), Astor Piazzolla ("Maria de Buenos Aires") of gebaseerd op teksten van Slauerhoff ("Zeekoorts"). Ook was er een door René Groothof geregisseerd project met eigengeschreven nummers "Koor (een koor zingt zijn verhaal)". Hun laatste project "Es stand mal ein Haus irgendwo in Berlin" vertelt het verhaal van een eeuw Berlijn en het leven van Eva Maslowska. Het koor trad in de jaren van zijn bestaan met veel succes op onder andere tijdens diverse jaargangen van het Oeral festival op Terschelling, diverse straatfeesten in den lande, hier in Haarlem in de Lichtfabriek en de Toneelschuur (met het project "Noord-Hollands Ritme") en op 7 november staan ze in de vernieuwde Stadsschouwburg met een jubileumprogramma met voor de pauze 'highlights' uit 15 jaar Blue Moon en na de pauze nummers uit het nieuwe project "Es stand mal ein Haus ..."
(vr 7 nov 2008 | 20.15 uur STADSSCHOUWBURG - GROTE ZAAL toegang: € 15,00 | € 12,50 | € 10,00. Inclusief pauzedrankje en garderobe)
Wie nieuwsgierig is vindt in onze Haarlem Muziekcollectie cd's van Theaterkoor Blue Moon met daarop nummers van een aantal van bovengenoemde projecten!

Zing jij in een koor wat jubileert? Of dat binnenkort een optreden heeft wat je extra aandacht wilt geven? Heb jij opnamen van je koor en vind je het leuk om die op te laten nemen in de collectie van de bibliotheek. Laat het ons even weten!!!
(RK)


Geen opmerkingen: